Léböjtös jógatábor – a meditáció alapjai (2021. május 7-9.)

 

Időpont: 2021. május 7-8-9. (péntek-vasárnap)

Helyszín: Berkenye, Berkenye Vendégház

Ár: 28 000 Ft 

Jelentkezés: email-ben : eletmandala@gmail.com

Jelentkezési határidő : 2021.02.28.

Foglaló: 14 000 forint 2021.03.28-ig.

Második részlet 14 000 forint 2021.04.15-ig.

Minimum létszám 15 fő, ha ez valamilyen oknál fogva nem jönne össze, visszakapod a befizetett összeg teljes árát.

Ha befizetted a foglalót, vagy a tábor teljes árát, de úgy alakul, hogy  mégsem tudsz jönni, akkor vagy próbálj meg valakit magad helyett küldeni, vagy egy másik időpontban a befizetett összeget felhasználhatod. (Következő tábor várhatóan 2021. szeptember 24-25-26. Berkenye)

AZ ELVONULÁS CÉLJA

Testi és szellemi tisztulás, önmagunkba fordulás, kreatív – és képzelő energiáink tréningje, öröm és jókedv .

A test tisztulását a léböjt, a jóga és a parajdi sóval gazdagított dézsás melegfürdő fogja biztosítani.

A szellemi tisztulást pedig a meditáció gyakorlása.

Programok

 

PÉNTEK

14.00-16.00  Megérkezés, szálláshely elfoglalása

16.00 Megbeszélés

17.00 Jóga

18.00 Vacsora

19.00 Játékos ismerkedés, dézsafürdő, tábortűz

 

SZOMBAT

8.30 Reggeli

9.30 A meditáció alapjai elmélet

11.30 Jóga

13.00 Ebéd

14.00 A meditáció alapjai gyakorlat

16.00 Pihenő (csend óra)

17.00 Jóga

18.00 Vacsora

19.00 Egyedi kreatív ékszerkészítés, dézsafürdő, tábortűz

 

VASÁRNAP

8.00 Reggeli

8.30 Összepakolás, készülődés haza

10.00 A vendégház elhagyása, kirándulás (még szervezés alatt, és opcionális)

 

Az elvonulás alatt csak zöldséglevek, gyümölcslevek, gyógyteák és víz fogyasztása van megcélozva, hiszen ennek a hétvégének belső tisztulás a célja.

Ajánlatos már azon a héten is több zöldség és gyümölcs fogyasztása (egy-egy étkezést ezekkel kiváltani), mert beleugrani egy léböjtbe csak úgy, előkészületek nélkül nem lenne túl szerencsés.

KINEK SZÓL EZ AZ ELVONULÁS?

 

• Aki szeretne önmagára fordítani egy hétvégét

• Aki szeretne pár léböjt napot tartani, de ez otthon egyedül nem menne

• Aki szeretne megtanulni meditálni

• Aki szeretne egy jó társaságban eltölteni egy tavasz végi aktív hétvégét jógával, meditációval, kirándulással, dézsafürdővel a Börzsönyben

A LÉBÖJTRŐL

Célja: hagyni kicsit fellélegezni a szervezetet. A léböjt alatt nem kell túl sok energiát fordítania a szervezetnek az emésztésre, így lesz ideje kicsit öntisztulni. Nem mi tisztítjuk a testünket, ő tisztítja saját magát (egyébként is megteszi ezt nap mint nap). Azzal, hogy csak leveket fogyasztunk pár napig, csak félre állunk az útból, így hatékonyabban végezhetik a szervek a munkájukat.

Már a hét elején érdemes egyre több zöldséget és gyümölcsöt beiktatni az étkezések közé, vagy helyett, csütörtökön pedig csak gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Pénteken reggel is gyümölcs. Az elvonulás alatt csak leveket iszunk majd vese- és máj aktiváló gyógyteákkal. A parajdi sós meleg fürdő pedig még megspékeli kicsit a méregtelenítést bőrön keresztül. Vasárnap reggelire gyümölcsök lesznek, és aznap ebédre és vacsorára már lehet zöldségeket, gyümölcsöket enni. Érdemes ezt a hétvégét így felépíteni, mert így nem kap sokkot a szervezetünk, és könnyebb lesz közben is.

Ez a hétvége lehet egy ugródeszka is további étkezésreformokhoz. A sok gyümölcs és zöldség energikussá tesz, feltöltenek vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Megtisztul a vérünk, szebb lesz a bőrünk, könnyebbnek érezzük magunkat. Minden évszakváltásnál be lehet iktatni.

A MEDITÁCIÓRÓL

A meditáció nagyszerű társa a léböjtnek. Fogékonyabbak vagyunk a mentális és szellemi változásokra, ha nincs tele a gyomrunk. A meditációnak az elmetisztításban van szerepe. Amit a léböjt elintéz a fizikai testünk szintjén, a meditáció ugyanúgy elvégzi azt az elme mentális(gondolati) szintjén. Ha tisztul a fizikai sík és a mentális sík, közelebb tudunk kerülni a szellemi szinjeinkhez, ami az intuíció, a helyes meglátások, a szabadság érzése, az igazi önmagunkra találás.

A JÓGÁRÓL

A jóga az ászanáival és a légzőgyakorlataival szintén a testi és lelki tisztulás mestere. A méregtelenítés felgyorsítása jógával történik majd. A hosszan kitartott pózok segítenek az izmokban felgyülemlett feszültséget kioldani, az energiacsatornákat aktiválni és a gyakorlat során végig fenntartott jógalégzés pedig segít átmosni a szervezetet friss oxigénnel, pránával(életenergiával).

A SÓS VIZES MELEG DÉZSAFÜRDŐRŐL

Azt mondják, hogy egy fél órás sós vizes fürdés felér egy 3 napos böjtnek. Méregtelenít, salaktalanít, bőrt ápol, oldja a stresszt, feszültséget, gyulladásokat szüntet meg, ellazít, megnyugtat. A parajdi só, mellyel a víz dúsítva lesz, 84 féle elemből áll, itt olvashatsz a hatásairól. 

A SZÁLLÁSRÓL

A vendégház két szintes 6 szobával, emeletes és egyszintes ágyakkal.  A fürdőszobák és wc-k közösek. Van benne egy nagy étkező-társalgó és egy konyha.

Az udvarban fedett kiülő, dézsafürdő, tűzrakó, ping-pong asztal.

A vendégház mellett egy szép nagy tó, melyet kényelmesen körbe lehet sétálni.

 

A Facebookon van egy csoportunk, melyhez csatlakozhatsz, ha szeretnél a táborba jönni, itt lehet kérdezni és közösen szervezkedni.

Várlak Szeretettel!

Edina

Itt az esemény Facebook oldala, ahol meghívhatod a barátaidat is! 🙂