ÖRÜLJ, HA ESIK AZ ESŐ, MERT HA NEM ÖRÜLSZ, AKKOR IS ESIK!

Van a coachingban egy eszköz, melyet akkor szokott a coach bevetni, ha valaki túlontúl beleragad egy általa megélt szituációba és nem nagyon tud attól szabadulni.

Ilyenkor a szakember felhívja a figyelmet arra, hogy hajlamosak vagyunk mindig csak az érem egyik oldalát látni, pedig annak annyi oldala van, ahány felől nézzük.

Miről is van szó?

Tegyük fel, hogy hűvös, ködös, latyakos idő van és ettől rettenetesen rossz kedved lesz, mert mára pont kirándulást terveztél.

Reakciód : Mindig ez történik velem! Peches vagyok! Végre kitalálok valami jót és persze, hogy nem jön össze! Utálom a rossz időt! Ez mind a klímaváltozás miatt van! Mindjárt felrobbanok és különben is, miért nincs rajtad sapka!

( Van itt áldozatszerep, mások hibáztatása, düh másokon kitöltése stb)

És ez az a nézőpont, ahonnan nézve tényleg jogos, hogy rosszul érzed magad! De ezt akarod? Vagy valami mást? Mert létezik több nézőpont is, mi lenne, ha keresnél egy olyat, amitől jobban tudod magad érezni?

Például: Milyen jó meleg kakaós, bekuckózós lehet ez a mai nap egy jó kis filmmel, beszélgetéssel, társasozással, olvasással! Ezekre úgyis olyan kevés időnk van a mindigrohanás miatt.

A rossz idő ellenére is ott van annak a lehetősége, hogy ne érezd rosszul magad.

Ez az úgynevezett átkeretezés abban segít, hogy megváltoztasd a nézetedet, melynek az eredménye egy jobb közérzet lesz.

Ne felejtsd el, hogy a teljes élet nem csak jó és rossz dolgok, hanem ezek együtt. Ám amire a figyelmedet irányítod, azt fogod a valóságodnak érzékelni. Attól még ott van a másik oldal is, de TE DÖNTÖD EL, melyiket akarod abban a pillanatban megélni!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük