http://eletmandala.hu/

ErdőZen - A tudatos jelenlét művészete

Mindannyian tudjuk, milyen jó érzéseket kelt bennünk a természetben való tartózkodás. Évszázadok óta tudjuk. Az erdő hangjai, a fák illata, a levelek között játszó napfény, a friss, tiszta levegő - ezek a dolgok kényelemérzetet adnak nekünk. Enyhítik a stresszt és az aggodalmat, segítenek ellazulni és tisztábban gondolkodni. A természetben való tartózkodás helyreállítja hangulatunkat, visszaadja energiánkat és vitalitásunkat, felfrissít és megfiatalít.

 

Az ErdőZen  a Shinrin-Yoku gyakorlása. A Shinrin-Yoku egy olyan terápia, amelyet Japánban fejlesztettek ki az 1980 -as években, és a megelőző egészségügyi ellátás és gyógyítás sarokkövévé vált a japán orvoslásban. 

A kutatók, elsősorban Japánban és Dél-Koreában, tanulmányokat végeztek a fák között töltött idő egészségügyi előnyeiről, és bebizonyították, hogy az erdei fürdés az idegrendszer változásai révén nyugtató neuropszichológiai hatásokat vált ki, csökkenti a kortizol stresszhormont és erősíti az immunrendszert.

Minden eddigi tanulmány kimutatta, hogy  csökkenti a stresszt, a haragot, a szorongást, a depressziót és az álmatlanságot. Valójában mindössze 15 perc erdei fürdés után csökken a vérnyomás, csökken a stressz szintje, javul a koncentráció és a mentális tisztaság.

 

Gyere és töltődj velünk!

OKTÓBER 24-ÉN 11.00-14.00

Köszönöm a regisztrációdat, nemsokára egy email-t fogsz kapni, ahol tájékoztatlak a részletekről.

Edina

 

De mi is pontosan ez az érzés, amit olyan nehéz szavakba önteni? 

 

 Az ErdőZen egy sétáló meditáció, egy erdőterápia, ahol az erdei légkörben fürdünk , vagyis az érzékszerveinken keresztül vesszük be az erdőt.

 

Ez nem túrázás vagy kirándulás. Ez egyszerűen a természetben való tartózkodás, a látás, a hallás, az ízlelés, a szaglás és az érintés érzékelésével való kapcsolatteremtés az erdővel. Az ErdőZen olyan, mint egy híd. Érzékeink megnyitásával áthidalja a szakadékot köztünk és a természet között.

Soha nem volt még ekkora igény arra, mint napjainkban, hogy összeolvadjunk a természeti világgal, mert ösztönösen érezzük, hogy nem jó, hogy eltávolodtunk a természettől. 2050 -re a világ lakosságának 66% -a városokban fog élni . A Környezetvédelmi Ügynökség által támogatott tanulmány szerint az átlagos ember idejének 93% -át zárt térben tölti .

A jó hír az, hogy még a természetben töltött kis idő is hatással lehet egészségünkre. Egy két-három órás erdei fürdő segít leválni a technológiáról és lelassít. Bevisz a jelen pillanatba, levezeti a stresszt és ellazít. Számos tanulmányt folytattak már , melyek kimutatták, hogy a Shinrin-Yoku  valós egészségügyi előnyökkel jár.

Finnországban az orvosok havi öt órát javasolnak a természetben a depresszió, az alkoholizmus és az öngyilkosság csökkentésére. Az  erdőterápia államilag támogatott Japánban.  Dél-Korea természetgyógyászati ​​programmal rendelkezik a poszttraumás stresszzavarban szenvedő tűzoltók számára . 

 

 

Fürdőzz meg az erdő varázslatos erejében

HANGULAT

A heti 120 perc a természetben javítja az egészséget és a közérzetet.  Már öt perc egy természetes környezetben emeli a hangulatot, az önbecsülést és a motivációt. A természetterápia  előnyös a stressz csökkentésében és az ember hangulatának javításában. A mentális kihívások legjobb gyógyítója az erdőterápia.

 

FÖLDELÉS

Az öt érzékszerv intenzív és tudatos használata segít a jelenben tartani. Ez egyfajta meditatív állapotot eredményez, ahol megszűnik az időérzékelés és a testünkben beindulnak a helyreigazító folyamatok, felvesszük a Föld energiáját, ami segít a stabilitásban, a határozottságban, az anyagi világban való boldogulásban.

GYÓGYULÁS

A természetterápia segíthet az általános gyógyulásban, a fájdalom csökkentésében, a figyelemhiányos/hiperaktivitási zavarban, a demenciában, az elhízásban és a D -vitamin hiányában. 

Immunrendszer erősítő hatását tudományos  kutatások igazolják.

Kapcsolódj a természettel és átlépsz a boldogság hídján!

Az erdő gyógyító erejének a  kulcsa az öt érzékszervünk bevonásában  rejlik. Engedd, hogy a természet belépjen a füleiden, szemeiden, orrodon, szádon, kezeiden és lábaidon. Hallgasd a madarak énekét és a fák leveleiben susogó szellőt. Nézd meg a fák különböző zöldjeit és az ágakon átszűrődő napfényt. Érezd az erdő illatát, és lélegezd be a fitoncidek természetes aromáját . Kóstold meg a levegő frissességét mély lélegzetvétel közben. Tedd a kezeidet egy fa törzsére. Merítsd az ujjaidat vagy lábujjaidat egy patakba. Feküdj a földre. Igyál az erdő ízéből, és engedd be az örömödet és nyugalmadat. Ez a természetes lelkiállapotod. Tartsd meg!

 • Lelassít  
 • Leföldel
 • Gyógyít
 • Feltölt

Gyere és próbáld ki!

Az ErdőZen egy 3 órás csendes sétáló meditáció. Célja, hogy aki részt vesz rajta, egy egészen más nézőpontból tapasztalja meg az erdőt, megérezze és élvezze a természet támogatását, gyógyító erejét.

Az erdő arra vár, hogy bennünket segíthessen. Atmoszférája - a növények által kibocsátott  úgynevezett fitoncidok , az oxigéndús levegő, a fák gyógyító energiája, és a megnyugtató csend - ami segít ebben.

 

Az ErdőZen egy lassú, céltalan séta és ücsörgés, ahol az öt érzékszervet bevonva és folyamatosan aktívan tartva egy lelassult meditatív állapotba hozza a gyakorlókat. Ezzel a lecsendesedett jelenléttel lehetőséget adunk testünknek és elménknek a lassításhoz. Nagyon lassan haladunk, megérintjük a fákat, nézzük a színeket és mintákat, és mélyeket lélegzünk. Végül a fák alatt fekszünk, és az ágakon keresztül felnézünk. 

A zöld és a kék árnyalatai, az erdő és az ég színei  a legpihentetőbbek. A természet mintáinak vizsgálata segít megállítani a fejben forgó gondolatokat.

A végeredmény egy testi, lelki és mentális tisztulás, rendeződés.

 

 

Kiknek ajánlott az ErdőZen?

• Aki le szeretne csendesedni mert stresszes az élete
• Akinek mentális problémái vannak
• Akinek magas a vérnyomása
• Aki szeretne megtanulni tudatosan ellazulni
• Aki szereti a természetet
• Aki lábadozik egy betgség után
• Aki töltődni akar
• Aki gyógyulni akar
• Aki régóta szeretne már erdőt járni, de egyedül nem akar
• Aki szeretne tisztán látni egy életterületén
• Aki megrekedt az életében és nem találja a helyét
• Aki rendezni szeretné a gondolatait, érzéseit
  Az ErdőZen minden aktualitásáról és a legközelebbi indulásról a  Facebook csoportunkban tájékozódhatsz.

  Az ErdőZen kísérője:

  Papp Edina vagyok, önismereti mindset coach és jógaoktató.

  Munkám során azt tapasztaltam, hogy az emberek leginkább azért nem érzik magukat jól a bőrükben, mert egész álló nap pörgésben vannak. Szeretnének megpihenni, de képtelenek beilleszteni az életükbe a lelassulást. Sokan el sem tudnak képzelni olyat, hogy a hétköznapjaikba, vagy a hétvégéjükbe egy-egy óra semmittevést beiktatnak, mert úgy érzik, az luxus lenne, kiesne az az idő. Pedig pont erre lenne a legtöbb embernek szüksége: az állandó rohanásban egy szigetet találni, ahol megáll az idő.

   

  Az ErdőZent éppen ezért vezetem. Lehetőséget szeretnék adni arra, hogy megtapasztald a lelassulást, a csendet és a békét, hogy feltöltődj általuk. Megtanítom, hogyan lehet az elmét lecsendesíteni huzamosabb időre  egy lassított, de aktív cselekvés keretében az erdő támogatásával.

   

  Az EdőZen egy 3 órás foglalkozás Szigethalmon, a Tököli Parkerdőben 

   

  A részvételi díj:

  Felnőtteknek: 7 000 Ft

  Diákoknak: 3 500 Ft

  Nyugdíjasoknak: 3 500 Ft

   

  Bérlettel felnőtteknek: 3 500 Ft/alkalom ( 5 alkalmas: 17 500 Ft  )

  Felnőtt csoportos kedvezmény 10 főtől : 5 000 Ft/fő

  Óvodás csoportoknak és iskolás osztályoknak hétköznap külön egyeztetéssel: 1 000 Ft/fő

  Várunk csapatépítő team-eket is, akár  egész napos, vagy többnapos program megszervezésében is tudunk segíteni. Részletekért keressetek email-ben!

   

  A program:

   

  Játékos ismerkedés

  Bevezetés a Shinrin-Yokuba

  Bevezetés a meditációba

  Csendes - séta meditáció

  Csapatjáték

  Alap meditációs- és légzéstechnikák megismerése és gyakorlása

  Relaxáció

  Megvendégelés

  Záró szertartás

  Köszönöm a regisztrációdat, nemsokára egy email-t fogsz kapni, ahol tájékoztatlak a részletekről.

  Edina

  Helyszín:

  2315 Szigethalom, V. utca ( a parton)

  Szigethalom Közösségi Pont 

   

  Az ErdőZen kísérője:

  Papp Edina 

  mindset coach és jógaoktató

  Elérhetőség : 

  papp.edina@gmail.com

  +36204249853

   

  Copyright 2021 SeedProd - Életmandala