• Élj a jelenben!

Jó, de hogyan kell a jelenben élni? Itt vagyok, nem? Akkor a jelenben vagyok, nem?

A tested igen! 🙂  De az agyadban, az elmédben egészen máshol jársz mindig. Vagy a régmúlton merengsz, bosszankodsz, szomorkodsz, vagy a jövődet tervezed, akár a következő fél órádat, vagy a következő hetedet. Egyikkel sincs baj, csak ne ragadj bele hosszasan, mert hajlamos leszel ezekben élni.

Ha észreveszed magadon, hogy szorongsz, tele vagy félelmekkel, figyeld meg, hogy olyankor a múlt rossz tapasztalatain van a figyelmed.

Ha azt veszed észre, hogy aggódsz, akkor pedig vedd észre, hogy éppen a még nem létező jövőben vagy.

Ha ezeket az érzéseket időben fülöncsíped és behozod magad a jelenbe, el fognak múlni. Figyeld csak meg!

Hogyan hozd be magad a jelenbe?

Csinálj bármit és csak arra figyelj. Ennyi. A fókuszálás a lényeg. Csak arra fókuszálj, ami éppen van. Csak legyél! 🙂

Ha eszel, akkor ne mobilozz, csak az evésre figyelj! Érezd mennyire hideg vagy meleg az étel, sós vagy édes, ropogós vagy puha, mit érzel mikor rágod, mit érzel mikor lenyeled stb. A teljes figyelmed azon legyen. Mindegy mit csinálsz, csak arra fókuszálj 100%-ban. Rajzolj, olvass, jógázz, mindegy, csak éppen arra figyelj amit csinálsz. És csak arra! Ilyenkor a jelenben vagy. Nem tudsz félni, aggódni, szomorkodni, mert ezek nem a jelenben vannak!

Viszont ami a jelenben van mindig: a nyugalom, béke, jól eső érzés. Csak vagy.

Persze ezt a koncentrálást be kell ám gyakorolni, mert nem vagyunk hozzászokva, de érdemes erre időt szánni. Az eredmény: nyugodt, stresszmentes élet.

Szeretettel

Edina

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük