Az önmegvalósítás művészete

Az önmegvalósítás az, amikor megvalósítod azt a tervedet, ami által az leszel, akinek lenned kell. Ez egy út, mindenkinek a személyes útja, és ebből adódóan ez mindenkinek más és más.

Az önmegvalósítás tehát az amikor beteljesíted a sorsod, pont azt teszed amire születtél. Ehhez az önmegvalósító úthoz három dolog elengedhetetlen: a magas önbecsülés, a tisztánlátás és a szenvedély. Ahhoz hogy sok önbizalmad legyen és határtalanul megbecsüld saját magadat, tudnod kell hogy ki vagy !

Az önbecsülés

Tudnod kell hogy a neved mögött ki vagy te valójában. Ezt mindenki érzi, de nagyon kevesen foglalkoznak ezzel mélyebben. Az, aki a nevedet viseli a te személyiséged. A tiéd, és úgy alakítod, ahogy akarod, mert jogod van hozzá.

Miért ne alakítanád úgy, hogy ez a személyiséged nem tűri a bántást, a megalázást, a félelemkeltést, a rosszindulatot és a hazugságot? Hogyan  alakítanád át úgy, hogy ez a személyiséged csak azt engedi magához közel ami szeretetteljes, jó indulatból fakad, segítő, felemelő, és valódi?

Ezeket te tervezheted meg, és senki nem szólhat bele. Miért ne tervezhetnél magadnak egy értékes személyiséget? Tedd meg most, és máris megoldottad az első akadályt az önmegvalósítás felé!

%eletmandalaAz önmegvalósítás művészete

A tisztánlátás

A megértés alapvető tulajdonság, ha nem akarod, hogy mások irányítsanak. Ha nem értesz valamit, akkor azzal kapcsolatban nem tudsz helyes döntéseket hozni, csak sodródsz és nem vagy benne tudatos. A megértés ahhoz kell hogy tisztán láss!

Az önismeret egyik legfontosabb eleme, hogy megérted önmagad, tisztában vagy azzal, hogy a reakcióidnak, viselkedéseidnek mik a mozgatórugói. A döntéseink és cselekedeteink 95%-a teljesen tudattalanul, robot üzemmódból származnak.

A tudatunk mélyén folyamatosan futnak a régről hozott, legtöbbször gyerekkorban beépített programok, amelyek nagy része nem is igaz. Például nagymamám kedvenc mondata : “Kenyérrel edd a rántottát mert fájni fog a hasad!”  A mai napig nem eszem kenyérrel, mert nekem ez a kettő nem illik össze. De, ha ezt igaznak véltem volna akkoriban, akkor valószínűleg tényleg tudnék hasfájást produkálni, csak azért, hogy a programnak megfeleljek.

Szerencsére ezeket a mélyről jövő, sokszor hamis dolgokat fülön lehet csípni és át lehet írni, vagy meg lehet kérdőjelezni, és elveszítik erejüket. Ehhez persze éber figyelemre, tudatosságra, és folyamatos önkontrollra van szükség!  Ha ezeket észrevesszük, akkor is teszünk lépéseket az önmegvalósítás felé.

A szenvedély

Ha egy cselekvésben megtalálod az el nem apadó örömödet, a folyamatos lelkesedésed, vagyis a szenvedélyed, akkor boldognak és elégedettnek érzed magad, vagyis megtörtént az önmegvalósítás.

Akkor tudsz euforikusan benne lenni huzamosabb ideig egy tevékenységben, ha ez tökéletesen összhangban van a te igazi önvalóddal. Ha létrejön ez a szinkron, megvalósítottad önmagadat, hiszen a cselekvés eredménye veled együtt rezonál ez az önmegvalósítás.

Ha te is erre vágysz, és már rajta vagy ezen az úton, de úgy érzed, szükséged lenne némi segítségre, akkor keress meg Messengeren, vagy telefonon és megnézzük, hogy tudok-e neked segíteni.

Ha szeretnél egy támogató csapatba tartozni, akkor csatlakozz ingyenes zárt Facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/onismeretfejlesztonokklubja

Papp Edina

önmegvalósítást segítő lifecoach
Honlap: eletmandala.hu
Messenger: m.me/mentor.pappedina
Telefon: +36204249853
Fb csoport: https://www.facebook.com/groups/onismeretfejlesztonokklubja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük