Az életed a tükröd

Egyre többen keresnek meg olyanok, akik az önismeret útját járják, és érzik, hogy sokat fejlődtek az évek alatt, de nem biztosak abban, hogy jól csinálják, a jó irányba fejlődnek.

Ilyenkor meg szoktam kérni őket, hogy nézzenek arra rá, hogy mi történik körülöttük, milyen emberek veszik őket körül. Ugyanis az élet olyan, mint a visszhang, vagy a tükör: azt kapod vissza, ami Te vagy.

Nézz körül és nézd meg, milyenek a körülményeid! Veled mindig történik  valami? Semmi nem történik veled?

Ha a körülményeidben változást akarsz, akkor magadat kell ahhoz megváltoztatni.

Például, ha sok a zűrös és zavaros esemény az életedben, akkor ennek az a megoldása, hogy lecsendesíted magad. Ugyanis ilyenkor a fejedben is zűr van és zavarosak a gondolataid. Figyeld csak meg!

Ha sikerül magadat lelassítani és rendezed a gondolataidat, akkor kitisztul a fejed és lehet, hogy körülötted  zavarosak maradnak a körülmények, csak nem fogod észrevenni. Ha ezt be tudod gyakorolni és állandó szokásoddá teszed, hogy rendezed és kontrollálod a gondolataidat és nem hagyod őket csapongani, akkor egyszer csak  látni fogod, hogy maguk a körülmények és az emberek is megváltoznak körülötted.

Tudom, hogy ott a kérdésed, hogy akkor hogyan tudod a gondolataidat lecsendesíteni, rendezni?

Mindfullness, relaxáció, meditáció, jóga, csikung, tai chi, kinek mi. Meg kell találnod, hogy neked mi segít, tesztelj!

Itt egy kép. Ezen azt tudod megmérni, hogy éppen milyen állapotban van az elméd. Ha mozog a kép, akkor cikáznak a fejedben a gondolatok és próbáld meg a képet teljesen megállítani, ha lehet több másodpercig is. Ha áll, akkor mondhatod, hogy kiegyensúlyozott vagy.

 

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük