• Asszertív kommunikáció

Az asszertív kommunikáció egy olyan tanulható készség, vagy viselkedés, amikor valaki magabiztosan tud megnyilvánulni érzelmileg nehéz szituációban is anélkül, hogy behódoló vagy támadó lenne.

Az ily módon viselkedő ember célja a konfliktus megoldása úgy, hogy mindenki jól érezze magát.

Miért történik konfliktus az emberek között? Miért nem az a célja minden konfliktusba kerülő embernek, hogy megoldja és kijöjjön abból a rossz helyzetből amibe belekerült és végre jól érezze magát?

A legtöbb embernek szüksége van a drámákra, mert abból szereznek maguknak energiát. Akkor érzik, hogy élnek, ha folyton valakit hibáztathatnak és mindenben ami történik velük, meg tudják látni a negatívat. Ettől érzik jól magukat. Ezzel nincs is baj, ők ilyenek!

Szerencsére vannak olyan emberek is, akik ezt felismerve másfajta szemlélettel élnek. Ők a velük történteket elfogadják, ha nem érzik jól magukat a helyzetben, változtatnak. Ha konfliktusba kerülnek nem az a céljuk, hogy mindenáron érvényesítsék saját akaratukat, hanem, hogy megoldódjon a helyzet minél hamarabb.

Ezek az emberek is energiát nyernek, de nem mások energiáit szerzik meg, hanem van sajátjuk. Pont azért, mert megoldásfókuszúak. A feszült helyzetek megoldásából felszabadult örömteli energia az övék 🙂

%eletmandala• Asszertív kommunikáció

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük