Amikor szorít a cipő

Már jó ideje segítek olyan embereket, akik az önismeret útját választják és ki tudom jelenteni, hogy nekünk embereknek minden problémánk eredete az önbecsülés hiánya.

Sajnos sem a szüleink(tisztelet a kivételnek), sem az oktatás és még a társadalmunk sem azt tanítja, hogy ismerd meg magad minél mélyebben, találd meg az értékeidet és az erősségeidet és ezek alapján válassz iskolát, szakmát, állást, társat stb

Úgy vagyunk „betanítva”, hogy mindenben a hibát lássuk meg először (keressük is!), az emberek felett ítélkezzünk, véleményezzünk, mindenkiben, még magunkban is a tökéletességet keressük, és próbáljuk meg magunkban és másokban a hiányosságokat észrevenni és azokat megjavítani.

Itt lenne már az ideje egy kis mindsetnek! Mert ez a fajta hozzáállás az értéktelenségre hívja fel a figyelmet, ez pedig nem vezet sikeres, vagy elégedett élethez soha! Ez oda vezet, ahol most vagyunk.

De lassan kezd szétválni társadalom, mert nagyon sokan felismerik, hogy ezt nem így kell csinálni. És elkezdik megmutatni, hogy amúgy hogyan másképp.

Sokan közülük megkeresnek, mert sokszor nehéz elhinni, hogy lehet másképp is hozzáálni az élethez, főleg úgy, hogy valakit már szorít nagyon a cipő : zavarja a lenézés, ítélkezés, hazugság, igazságtalanság, az empátia hiány, a kreativitás hány, a gyűlölködés, az, hogy nem lehet önmaga, másoknak kell dolgoznia, mások használják az idejét stb.

Sokan elkezdik érezni, hogy eltűnik a mindennapi életből az érték. Főleg a saját értékük. És amikor ez valakiben így felmerül, az egy elindulás a belső önismeret irányába és ez oda vezet, hogy még jobban kezd szorítani a cipő, ennek pedig egy belső változás lesz az eredménye.

Ennek a külvilágban látszódó jele pedig, hogy elkezdenek eltűnni a régi barátok és ismerősök, de helyükre újak kerülnek. Megváltoznak a történetek, fontos és értékes lesz az idő, az energia, a kapcsolatok és a saját jólét.

Ilyenkor merülhet fel az is, hogy mi lenne, ha önálló vállalkozásba kezdenék? Én osztanám be az időmet, energiámat, azt csinálnám, ami az enyém, magamnak dolgoznék és nem másnak, annyit keresnék amennyit dolgozom, lehetek kreatív, innovatív!

És amikor megvan a lelkesedés, akkor mindig jönnek a „jóakarók” (akik azok, akik félnek az újtól) és elmondják az összes dolgot, ami miatt nem szabad és nem érdemes belevágni semmi újba és lesznek sokan, akik pedig majd bátorítanak és elmondják az összes dolgot ami miatt érdemes és kell is belevágni!

És akkor itt legyen okos az ember!

Most csütörtökön (2-án) tartok egy díjmentes online workshopot, ahol arról fogok beszélni, hogyan kell ránézni és megtervezni egy vállalkozást úgy, hogy  kényelmes és önazonos legyen, hogy szeretni tudjuk és pénzt tudjunk vele keresni.

Ha ez érdekes lehet számodra, akkor gyere el a workshopra! Regisztrálj itt, hogy elküldhessem a meghívót és várlak szeretettel február 2-án 19 órakor!

Karizma workshop

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük