• Boldogság

A boldogság az ember természetes állapota. Ha nem érzed magad annak, kicsit vizsgáld meg magadban, hogy mit jelent neked a boldogság. Szoktad azt mondani, hogy majd boldog leszek, ha… ?
Például majd boldog leszek, ha megveszem álmaim házát. Oké, megvetted, tényleg boldog vagy. Aztán elveszíted a munkahelyedet. Most boldog vagy? Nem? Hiszen azt mondtad, akkor leszel boldog, ha meg lesz a házad. Meg van, ott élsz benne. És nem vagy most boldog? Hogy van ez?

Mit jelent boldognak lenni?

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy legyél boldog anélkül, hogy feltételekhez kötnéd.Legyél boldog akkor is, ha van házad, akkor is, ha nincs.Ne a körülmények határozzák meg a boldogságodat, hanem TE!

Azt kérdezheted, hogy jó, de ezt hogy csináljam??

Először is tisztáznod kell magadban, hogy a boldogság nem egy cél, hanem egy állapot. Bármikor ott lehetsz benne. Csak el kell dönteni, hogy most éppen abban a pillanatban, amiben benne vagy jól akarod érezni magad, vagy rosszul. Te választasz!!!!

Kezdetben csinálhatod azt, hogy minden nap végén kis post it-ekre leírod, aznap mi okozott neked örömet. Látványos, ha ezt mondjuk egy befőttes üvegben gyűjtöd (akár szépen ki is festheted, hogy vonzó legyen ) Egy hét múlva olvasgasd át, és azt fogod tapasztalni, hogy mindennap mindig több ilyen boldog pillanatot vettél észre és egyre jobban odafigyelsz a napodra, mikor érzed magad jól, hogy azt leírhasd este. %eletmandala• Boldogság Végül létállapotoddá válik a folyamatos boldogság.

Mindannyian vágyunk a boldogságra, de sokszor megfeledkezünk arról, hogy a mi döntésünk az, hogy egy adott pillanatot milyennek élünk meg!

Ha szeretnél ehhez hasonló írásokat olvasni, gyakorlatias ötleteket, a megszokottól kicsit más nézőpontokat kapni, arra nézve , hogyan boldogulj az életben könnyedén, látogasd meg a honlapomat és iratkozz fel hírlevelemre!
www.eletmandala.hu

Legyen szép napod és találj minél több boldog pillanatot az életedben!
Edina

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük